PREGUNTA PER ARGUMENTAR

1.- INTRODUCCIÓ: PREGUNTA (Si – No)

2.- TESI

3.- ARGUMENTS (3 o 4 línies)

4.- ANTITESI

5.- CONCLUSIÓ

 

1.- INTRODUCCIÓ

S’han de matar els bous de plaça?

 

2.- TESI

Jo pense que si s’han de matar els bous en les corregudes.

 

3.- ARGUMENTS

Jo crec que sí s’han de matar, pel fet de que si no fora així, un ramader especialitzat en el bou de lidia no podría ferse cárrec del animal, pel fet de que eixe animal en tema económic costa molt de mantindre i si per cada bou que va a una correguda, després tornara a la finca, faltarien hectáries per a tindre’ls. I jo pense que el bou de lídia hi te més honor matarlo per un destre que en eixe terç es jugua de vida que en un lloc a sang freda sense ningún tipus de risc. La gent que huí en día va a vore les corregudes de bous si no es mataren no anirien a voreu. I si no es mataren els matadors de bous no rebrien ningún premi, perquè gracies al terç de mort el president dona o no les orelles corresponents a la faena.

 

4.- ANTITESI

Hi ha gent que creu que no s’han de matar els bous perquè no saben el que costa criar un bou de lídia i si no es matara el bou de lídia com es coneix igual acabaria no existint i les corregudes no es celebrarien. Per aquest fet van fer que no es mataren els bous en Balears, per eliminar les corregudes de bous.

 

5.- CONCLUSIÓ

Si no es mataren els bous els bous i les corregudes, deixarien d’existir per els arguments que hi explicat anteriorment.

 

Paco Ureña matando su segundo toro marcado con el hierro de Luis Algarra en la tarde del 21 de Julio en Valencia de 2017, cortandole gracias a su estocada una oreja.

Fotografía: EL PAÍS

Deja un comentario