ACTE CULTURAL

En aquest treball he volgut compaginar dos actes tant culturals com taurins que es celebren a la nostra provincia. Aquests actes encara que no ho pagueren son actes prou diferents, amb diferent escenari, diferents espectacle i amb diferent manera de vore-ho. Son actes tant diferents i a la vegada tant similars com son, la Fira de La Magdalena a Castelló i les tradicionals Festes de Sant Vicent Ferrer a La Vall de Uxó.

 

Actes amb diferent escenari…

 

Actes amb diferents espectacle…

 

Actes amb diferent manera de vore-ho…

 

Son dos actes tant diferents i a la vegada tant similars… 

 

La Fira de La Magdalena a Castelló, es la primera fira més important de la temporada taurina. Es una fira on grans figures del toreig actual lidien bous de ramaderies españoles de primera.

Aquest any he pogut acudir a tots els festejos de aquesta fira, on he disfrutat i he conegut gent prou coneguda dins d’aquest món, com es el món taurí. La fira va començar el diumenge 4 de Març on de matí vam acudir al concurs de retalladors, al finalitzar, vam dinar al mesó i a les 4:30h ens vam dirigir cap a la plaça de bous. Allí ens vam esperar al pati de cuadrilles on vaig poderme fer una foto amb els novillers Toñete i Ángel Tellez. Amb qui no hem vaig poder fer foto va ser amb els noviller de la terra, Sedano Vázquez. Aquella vesprada va conseguir obrir la porta gran en noviller d’Alcora Sedano Vázquez, tallant-li una orella a cada un dels dos novillos de Fernando Peña corresponents als noviller.

El dilluns 5 de Març es va celebrar la correguda de rejons. Només ixir del institud ens vam dirigir cap a Castelló. No vaig conseguir fer-me ninguna foto en ningun rejoneador, però varem vore com calentaven als cavalls abans de la correguda. Aquella vesprada torejaben Andy Cartagena, Leonardo Hernández y la esperada rejoneadora francesa Lea Vicens. Andy Cartagena no va poder asisitir per culpa d’una fractura i va ser sustituit per el rejoneador portugués Ruí Fernandes. Aquella vesprada van ixir els tres per la porta gran, tallant dos orelles Ruí Fernandes i Lea Vicens i tallant tres orelles Leonardo Hernández. I ixint també a hombros el mayoral de la ganadería de Fermín Bohórquez.

El dimecres 7 vam acudir a la clase práctica amb vam poder vore a set novillers de distintes escoles taurines on lidiaren novillos de Fernando Peña, un novillo per a cada noviller, on soles el noviller, alumne de la escola taurina de Castelló, va obrir la porta gran.

El dijous 8 de Març va començar les corregudes fortes amb un cartel completat per Juan José Padilla, que es va despedir de Castelló, Juan Bautista i Miguel Ángel Perera amb bous de García Jiménez i Peña de Francia. Ningún dels toreros va conseguir obrir la porta gran, peró per a sort nostra, vam vore en la grada sentat a Julián López «El Juli» que torejaba el día següent.

IMG-20180310-WA0012

El divendres 9 de Març hi havía un gran cartel amb sis bous de Garcigrande i Domingo Hernández per a Julián López «El Juli», José María Manzanares i Alejandro Talavante. Jo tenía la ilusió de fer-me una foto amb el destre Alejandro Talavante, però no va poder ser. El que si vaig conseguir es que José Mari Manzanares, en firmara una foto que ens vam fer en la fira de Juliol de Valéncia. Aquella vesprada van conseguir obrir la porta gran «El Juli» i Talavante. Al finalitzar la correguda ens baixarem per vore com ixien a hombros i em vaig trobar am el destre de la terra Jonathan Varea, que torejaba la correguda de Victorino del seguent día.

El dissapte 10 de Març era la esperada correguda de Victorino Martín, aquell día vaig conseguir prou fotos amb gent coneguda en el món taurí. Aquell día, televisava la correguda el Canal + Toros, peró la correguda, pese a la plutja i els bous, va ser un desastre. Al finalitzar la correguda, vam anar al hotel on estaven els toreros i ens vam trobar amb Enrique Ponce, que torejaba el día següent.

Vídeo del festejo retransmitido por Canal + Toros

El diumenge 11 de Març va ser la millor vesprada de la fira, un cartel amb bous de Juan Pedro Domecq per a Enrique Ponce, José Mari Manzanares i el tant esperat per Castelló, Andrés Roca Rey. Aquell día vam anar abans de la correguda al hotel on ixien els toreros i allí vam vore a gent prou important com es Vargas Llosa i Isabel Presley. I en vaig fer una foto amb el apoderat de Roca Rey, Campuzano i amb el mateix destre. Aquella vesprada Enrique Ponce, va tallar tres orelles, desclaranse així triunfador de la fira. Roca Rey el va acompañar obrint la porta gran, tallant dos orelles.


Les Festes de Sant Vicent a La Vall de Uxó, son les primeres de la temporada en el municipi, aquestes festes son de origen cultural, religiós, etc… però sobre tot taurines. Aquest any aquesta comissió de festes han volgut completar el seu cartell amb 9 ejemplars de distintes ramaderies. Aquest es també un acte cultural, distint del festeig taurí com es el de La Magdalena, peró també un acte per a que la gent puja disfrutar com es fa en les corregudes de bous.

El passat dissapte 7 d’Abril es van exhibir dos bous de la prestigiosa ramadería de El Pilar i per la nit es va embolar un bou de la ramadería Montalvo. Encara hi queden dos dies més per a que es acaben aquestes festes i continue la temporada taurina 2018.

Resultado de imagen de toro de san vicente vall de uxo 2018 desencaixona.wordpress

Vídeo de los ejemplares que se exhibieron el sábado 7 de Abril

Bous adquirits por la comissió de festes de Sant Vicent Ferrer 2018

Deja un comentario